MENI
19.4.2019

Predsjedavajući Doma naroda Bakir Izetbegović razgovarao s ambasadorom Ruske Federacije u BiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović razgovarao je s ambasadorom Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Petrom Ivancovim.

Tom prilikom ambasador Ivancov uručio je predsjedavajućem Izetbegoviću pozivnicu predsjednika Državne Dume Ruske Federacije Vjačeslava Volodina na 2. Međunarodni forum o razvoju parlamentarizma.

U razgovoru, koji je bio posvećen aktuelnim političkim pitanjima u našoj zemlji, ambasador Ivancov izrazio je nadu u skoro formiranje Vijeća ministara BiH, te naglasio da je dobro to što postoji konsenzus svih ključnih političkih stranaka o evropskom putu BiH.

Predsjedavajući Izetbegović naglasio je da se radi na približavanju stavova u vezi sa formiranjem vlasti na državnom nivou, te ocijenio da je rješenje blizu.

Izetbegović je podvukao i poseban značaj formiranja što šire koalicije što bi omogućilo ubrzavanje reformi na svim nivoima vlasti u BiH.

Tokom sastanka bilo je riječi i o unapređenju ekonomske saradnje, posebno u vezi sa izvozom određenih proizvoda iz BiH u Rusku Federaciju i sa mogućnostima koje Ruska Federacija nudi u izgradnji željezničke infrastrukture. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću