MENI
18.4.2019

Članovi rukovodstva Predstavničkog doma razgovarali sa zamjenikom visokog predstavnika i supervizorom za Distrikt Brčko

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i zamjenici predsjedavajuće Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić i Nebojša Radmanović razgovarali su danas u Sarajevu sa zamjenikom visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH i supervizorom za Distrikt Brčko Michaelom Scanlanom.

Tokom sastanka razmijenjene su informacije o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, u svjetlu pregovora oko formiranja vlasti na državnom nivou. Izraženo je zajedničko uvjerenje da će uskoro biti postignut dogovor u vezi sa izborom novog Vijeća ministara BiH i da će sve institucije na državnom nivou profunkcionirati u punom kapacitetu s ciljem ubrzanja evropskog puta naše zemlje.

Naglašena je činjenica da je BiH ispunila sve uvjete za sticanje kandidatskog statusa za ulazak u Evropsku uniju (EU), što bi, kako je rečeno, institucije EU trebale da potvrde konkretnijom političkom i ekonomskom podrškom. S tim u vezi, ocijenjeno je da je ekonomska situacija u BiH sve stabilnija, budući da naša zemlja bilježi najveći rast BDP-a, kao i najveći procenat izvoza u odnosu na sve zemlje regiona.

Tema razgovora bila je i uloga Ureda visokog predstavnika (OHR), kao i drugih međunarodnih zvaničnika u BiH, za koje je ocijenjeno da treba da imaju više savjetodavnu ulogu, uz naglašen angažman na dovođenju investitora i otvaranju novih radnih mjesta. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću