MENI
11.4.2019

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH na 99. Rose – Roth seminaru Parlamentarne skupštine NATO-a

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nikola Lovrinović i delegat u Domu naroda PSBiH Asim Sarajlić učestvovat će u radu 99. Rose – Roth seminara Parlamentarne skupštine NATO-a (PSNATO), koji će se od 12. do 15. aprila ove godine održati u Antaliji, Turska.

Tokom seminara, kojeg zajednički organiziraju PSNATO-a i Velika narodna skupština Turske, predviđene su rasprave o pitanju NATO partnerstva, kao i o najaktuelnijim političkim i sigurnosnim pitanjima u svijetu.

U Antaliji će se, kako je najavljeno, razgovarati o trenutnoj situaciji u Siriji, izazovima u centralnoj Aziji, kao i o problemu migracija u svjetlu humanitarnih i sigurnosnih izazova migrantske krize.

Prema najavama organizatora, razgovarat će se i o stanju u Libiji i zemljama SAHEL-a, a bit će razmotrena i sigurnosna situacija u Iraku, politike Kine i Rusije u oblasti Srednjeg istoka, kao i izazovi političkih i institucionalnih reformi u zemljama MENA regiona.

U okviru 99. Rose – Roth seminara bit će održano i zasjedanje Posebne grupe za Mediteran i Srednji istok PSNATO-a, u čijem radu će također učestvovati predstavnici PSBiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću