MENI
19.3.2019

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Nebojša Radmanović razgovarao sa predsjednikom Skupštine Crne Gore

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović razgovarao je danas u Budvi sa predsjednikom Skupštine Crne Gore i domaćinom 16. konferencije predsjednika parlamenata Jadransko – jonske inicijative Ivanom Brajovićem.

Čestitajući gospodinu Brajoviću na dobroj organizaciji Konferencije, gospodin Radmanović istaknuo je da je parlamentarna saradnja veoma važan segment dobrih bilateralnih odnosa BiH i Crne Gore.

Tokom sastanka konstatirano je da između dvije zemlјe nema otvorenih pitanja, te naglašeno da sporazum o granici, koji su BiH i Crna Gora potpisale, predstavlјa dobar primjer rješavanja ovog pitanja za sve susjedne zemlјe u regionu.

Naglašeno je da prijatelјske odnose dvije susjedne države treba iskoristiti za dodatno unapređenje ekonomske saradnje, posebno u oblasti turizma. S tim u vezi, kao prioritet je istaknuta izgradnja puta Foča – Šćepan polјe s jedne i Plužine – Šćepan polјe s druge strane, kao i mosta na Tari. Takođe je istaknuta potreba da se radi na bolјoj prohodnosti granice između dvije zemlјe, posebno u lјetnoj turističkoj sezoni.

Razmijenjene su informacije o političkim prilikama u BiH i Crnoj Gori, kao i o procesu evropskih integracija u kojem učestvuju obje zemlјe. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću