MENI
12.3.2019

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto razgovarala s ambasadoricom Rumunije u BiH

"Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto susrela se danas s ambasadoricom Rumunije Danom Manuelom Constantinescu i tom prilikom razgovarano je o mogućnostima unaprijeđenja parlamentarne te drugih vrsta saradnje naših zemalja.

Predsjedavajuća Krišto upoznala je ambasadoricu sa trenutnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini osvrnuvši se na proces uspostave vlasti koji je u toku. Također naglasila je kako je jačanje ekonomske i privredne saradnje od ključnog značaja za obje zemlje kao i regionalna saradnja na polju jačanja sigurnosti.

Ambasadorica Constantinescu istaknula je da je Zapadni Balkan jedan od proriteta u toku rumunjskog predsjedavanja Vijećem EU te je također iskoristila ovu priliku da predsjedateljici Krišto uruči poziv na Konferenciju parlamentaraca dunavske regije koja se održava u Bukureštu krajem marta.

Pored ostalog zaključeno je kako će sastanak Kolegija Predstavničkog doma PSBiH sa Radnom grupom za područje Zapadnog Balkana (COWEB) koji se planira održati iduće sedmice biti izvrsna prilika za iznošenje stavova i razmjenu mišljenja." saopćeno je iz Kabineta predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjane Krišto. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću