MENI
27.2.2019

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Borjana Krišto primila u nastupnu posjetu ambasadoricu Republike Austrije

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto primila je danas u nastupnu posjetu novoimenovanu ambasadoricu Republike Austrije Ulrike Hartmann.

Tokom susreta razgovarano je o mogućnostima unaprjeđenja suradnje dvije zemlje, posebno kroz realizaciju bilateralnih i twinning projekata između parlamenata. Poseban naglasak stavljen je na potrebu što ranijeg formiranja parlamentarnih grupa prijateljstva, koje će djelovati na jačanju sveukupnih i međuparlamentarnih odnosa BiH i Austrije.

Dogovorena je i posjeta predsjednika Parlamenta Austrije našoj zemlji u aprilu ove godine, što će, kako je rečeno, biti prilika za razgovor o otvorenim pitanjima koja imamo.

Ambasadorica Hartmann pozvala je predsjedavajuću Krišto i njena dva zamjenika Denisa Zvizdića i Nebojšu Radmanovića na ovogodišnju konferenciju predsjednika parlamenata Evropske unije koja se održava u okviru parlamentarne dimenzije austrijskog predsjedavanja Evropskim vijećem.

Predsjedavajuća Krišto upoznala je ambasadoricu sa trenutnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini, osvrnuvši se na proces uspostave vlasti koji je u toku.

Na sastanku je zaključeno kako će u budućnosti opšta i pravna sigurnost u Bosni i Hercegovini biti preduslov za povećanje austrijskih investicija u našu zemlju. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću