MENI
27.2.2019

Članovi Kolegija Predstavničkog doma razgovarali sa šefom Misije OSCE-a u BiH

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i njeni zamjenici Denis Zvizdić i Nebojša Radmanović razgovarali su danas u Sarajevu sa šefom Misije OSCE-a u BiH ambasadorom Bruceom Bertonom.

Čestitajući članovima Kolegija na izboru u rukovodstvo Predstavničkog doma PSBiH, ambasador Berton interesirao se za proces formiranja vlasti u našoj zemlji.  Ambasador Berton govorio je o potrebi izmjena Izbornog zakona BiH, te izrazio uvjerenje da je, ukoliko postoji politička volja da se izmjene usvoje prije lokalnih izbora, neophodno što prije otvoriti razgovore na tu temu. 

Zahvaljujući se predstavnicima Misije OSCE-a u BiH na dugogodišnjoj saradnji i realizaciji brojnih korisnih projekata u našoj zemlji, članovi Kolegija Predstavničkog doma izrazili su nadu da će proces formiranja vlasti na državnom nivou biti uskoro okončan i da će sve institucije BiH, pa i oba doma PSBiH, biti u mogućnosti da u punom kapacitetu obavljaju poslove i zadatke iz svoje nadležnosti.

Na sastanku su razmijenjene informacije o planovima rada za tekuću godinu, kao i o novim projektima koje Misija OSCE-a želi da pokrene u saradnji sa parlamentima u BiH. S tim u vezi, ambasador Berton i njegovi saradnici pozvali su članove Kolegija PSBiH, kao i rukovodstva Sekretarijata PSBiH da početkom aprila ove godine učestvuju na radnom sastanku na kome bi se dogovorili dalji pravci saradnje i novi zajednički projekti u vezi sa procesom evropskih integracija, procesom demokratizacije i poštovanja ljudskih prava u našoj zemlji. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću