MENI
27.2.2019

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Borjana Krišto i predsjedavajući Doma naroda Bariša Čolak primili u nastupnu posjetu ambasadora NR Kine

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Bariša Čolak primili su u nastupnu posjetu novog ambasadora Narodne Republike Kine Ji Pinga.

Tokom sastanka razgovarano je o mogućnostima privredne i kulturne saradnje, te je naglašeno kako će nedavno potpisani sporazum o ukidanju viza kineskim građanima biti značajan iskorak u razvoju odnosa u oblasti turizma.

Predsjedavajuća Krišto upoznala je ambasadora sa političkom situacijom u kojoj se Bosna i Hercegovina trenutno nalazi, te istaknula potrebu jačanja kontakata dvije zemlje na polju ekonomije i investicija. Kao odličnu priliku za ostvarenje poslovnih kontakata navela je ovogodišnji Međunarodni sajam privrede u Mostaru, na kome će zemlja partner biti upravo NR Kina.

Ambasador Ping zahvalio se na dosadašnjoj saradnji, te naglasio mogućnost unapređenja saradnje u realiziranju infrastrukturnih i energetskih projekata. S tim u vezi, ambasador Ping najavio je da će na Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru u aprilu ove godine kinesku delegaciju činiti više od pedeset predstavnika različitih firmi koje su spremne da ulažu u našu zemlju. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću