MENI
22.2.2019

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Borjana Krišto i predsjedavajući Doma naroda Bariša Čolak učestvovali na 18. zimskom zasjedanju Parlamentarne skupštine OSCE-a

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Bariša Čolak učestvovali su na 18. zimskom zasjedanju Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (PSOSCE), koje je danas završeno u Beču.

Tokom drugog dana zasjedanja razmatran je izvještaj odbora za migracije, kao i izvještaj odbora za borbu protiv terorizma.

Jedna od tema zasjedanja bilo je trenutno stanje i politička situacija u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na izvještaj OSCE-a o nedavno održanim opštim izborima u našoj zemlji.

Na marginama zasjedanja gospođa Krišto i gospodin Čolak održali su bilateralni sastanak sa delegacijom Republike Kazahstan, koje je predvodio predsjednik Parlamenta te zemlje Nurlan Nigmatulin.

Na sastanku je razmatrana mogućnost poboljšanja ekonomskih i parlamentarnih odnosa dvije države. Predsjedavajuća Krišto upoznala je sagovornike sa trenutnim stanjem u BiH, te izrazila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, kao i želju za daljim unapređenjem saradnje.

Delegaciji BiH uručen je poziv na Konferenciju evroazijskih zemalja, čije održavanje je planirano u septembru ove godine u Astani. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću