MENI
4.12.2018

Predsjedavajući Doma naroda Safet Softić primio u oproštajnu posjeti ambasadoricu Kine u BiH

Predsjedavajući Doma naroda Safet Softić primio je danas u oproštajnu posjeti ambasadoricu Kine u našoj zemlji Chen Bo.

Tokom razgovora, gospodin Softić zahvalio se za izuzetan doprinos gospođe Bo razvoju odnosa prijateljske Kine i Bosne i Hercegovine i poželio joj uspjeh u daljem diplomatskom radu. Ovaj period obilježilo je i dalje jačanje parlamentarne saradnje dvije zemlje i pojačana komunikacija kako između političkih, tako i između privrednih, kulturnih i svih drugih zvaničnika dvije zemlje.

Danas je izraženo posebno zadovoljstvo činjenicom da je tokom perioda u kojem je gospođa Bo ambasadorica u našoj zemlji liberaliziran vizni režim između Kine i BiH. Također, realizirano je više značajnih zajedničkih privrednih projekata koji stvaraju vrlo dobru osnovu da se saradnja naše zemlje i kineskih investitora dalje proširi a istaknuto je i da uprkos zastoju u realizaciji projekata vezanih za Blok VII i termoelektranu u Banovićima interes za njih još uvijek postoji.

Izražavajući punu podršku ovim razvojnim projektima, predsjedavajući Softić je u razgovoru istaknuo da će uložiti i lične napore kako bi nove vlasti u Federaciji i Bosni i Hercegovini prepoznale njihov puni značaj. Radi se, kako je rekao ne samo o krupnim zahvatima nego i o velikom ohrabrenju i pozivu drugim kineskim investitorima da dolaskom na naše tržište jačaju ekonomsku i i svaku drugu stabilnost Bosne i Hercegovine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću