MENI
30.11.2018

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Podgorici na 14. sastanku COSAP-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Aleksandra Pandurević i Fehim Škaljić učestvovat će na 14. sastanku Konferencije parlamentarnih odbora za evropske integracije država u procesu stabilizacije i pridruživanja (COSAP), koji će se 2. i 3. decembra održati u Podgorici.

Na sastanku, čiji je domaćin Skupština Crne Gore, u okviru dva panela parlamentarci iz zemalja regiona obuhvaćenih procesom stabilizacije i pridruživanja diskutirat će o strategiji proširenja Evropske unije (EU) i o zaključcima sa samita u Sofiji i Londonu.

Dnevnim redom sastanka predviđena je i rasprava o postizanju političkog i društvenog konsenzusa, kao i o spremnosti u zemljama regiona za pristupanje EU. Istovremeno, razgovarat će se i o spremnosti EU da nastavi proces proširenja, odnosno o suočavanju sa euroskepticizmom u zemljama EU.

Drugi panel 14. sastanka COSAP-a bit će posvećen ulozi parlamenata, parlamentarne diplomatije i regionalne saradnje u procesu pristupanja EU. U okviru diskusije o ovim pitanjima bit će riječi i o parlamentarnoj dimenziji Berlinskog procesa, kao i o izborima za Evropski parlament, koji će se održati sredinom 2019. godine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću