MENI
29.11.2018

Članovi kolegija Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH sa delegacijom Političkog i sigurnosnog komiteta Vijeća Evropske unije

Članovi kolegija Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine susreli su se danas sa brojnom delegacijom Političkog i sigurnosnog komiteta Vijeća Evropske unije koja boravi u višednevnoj radnoj posjeti našoj zemlji.

Tokom razgovora u kojima su Parlamentarnu skupštinu BiH predstavljali predsjedavajući Predstavničkog doma Mladen Bosić te predsjedavajući Doma naroda Safet Softić i njegovi zamjenici Bariša Čolak i Ognjen Tadić, izražena je nada da će proces uspostave vlasti na osnovu oktobarskih izbora biti uskoro okončan. Na taj način, kako se moglo čuti, stvorit će se uvjeti za nastavak i puni rad na brojnim bitnim reformama koje su nephodne za nastavak puta na evropskim integracijama.

Od novih vlasti očekuje se i da rade na otklanjanju nesuglasica kada je posrijedi izborno zakonodavstvo ali i da zajedno sa novim sazivom Evropskog parlamenta usvoje poslovnik i pokrenu rad Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP). (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću