MENI
27.11.2018

Poslanici Predstavničkog doma Nikola Lovrinović i Šemsudin Mehmedović učestvovali u Briselu na Okruglom stolu na visokom nivou o procesu evropskih integracija Zapadnog Balkana

Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nikola Lovrinović i Šemsudin Mehmedović učestvovali su danas u Briselu na Okruglom stolu na visokom nivou o procesu evropskih integracija Zapadnog Balkana.

Tokom skupa, Lovrinović i Mehmedović upoznali su kolege iz regiona, te parlamentarce u Komitetu za vanjske poslove (AFET) Evropskog parlamenta, sa aktuelnom političkom situacijom u BiH nakon provedenih Općih izbora.

Lovrinović se učesnicima Okruglog stola obratio u okviru sesije o Reformskoj agendi i njenoj primjeni u okviru procesa pristupanja Evropskoj uniji, dok je Mehmedović govorio u okviru rasprave o prilikama za trajno odmrzavanje bilateralnih odnosa između država Zapadnog Balkana.

Okruglim stolom u Briselu, koji je održan u organizaciji Evropskog parlamenta, moderirao je predsjedavajući AFET-a David McAllister. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću