MENI
26.11.2018

Poslanici Predstavničkog doma Šemsudin Mehmedović i Nikola Lovrinović u Briselu na Okruglom stolu na visokom nivou o procesu evropskih integracija Zapadnog Balkana

Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović i Nikola Lovrinović učestvovaće na Okruglom stolu na visokom nivou o procesu evropskih integracija Zapadnog Balkana, koji će se 27. novembra održati u Briselu.

Skup u organizaciji Evropskog parlamenta bit će prilika za parlamentarce iz zemalja regiona Zapadnog Balkana da se susretnu i razgovaraju sa članovima Evropskog parlamenta, uključujući i stalne izvjestioce Komiteta za vanjske poslove (AFET) Evropskog parlamenta, kao i predsjedavajuće komiteta Evropskog parlamenta za odnose sa državama regiona.

Okrugli sto, kojim će predsjedavati poslanik u Evropskom parlamentu i predsjedavajući AFET-a David McAllister, bit će podijeljen u dvije sesije, od kojih će prva biti posvećena Evropskoj agendi i njenoj primjeni u okviru procesa pristupanja Evropskoj uniji, a druga prilikama za trajno odmrzavanje bilateralnih odnosa između država Zapadnog Balkana. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću