MENI
20.11.2018

Član Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH Sifet Podžić učestvovao na sastanku Interparlamentarnog komiteta Evropskog parlamenta o evropskoj kulturnoj baštini

Član Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Sifet Podžić učestvovao je u Briselu na sastanku Interparlamentarnog komiteta Evropskog parlamenta (EP) o evropskoj kulturnoj baštini.

Na sastanku, kojem su prisustvovali predstavnici nacionalnih parlamenata zemalja članica Evropske unije (EU) i zemalja kandidatkinja za članstvo, predstavnici EP prezentirali su postojeće politike i instrumente EU u oblasti zaštite kulturnog nasljeđa, dok su predstavnici parlamenata zemalja članica EU, osim politika svojih zemalja u ovoj oblasti, prezentirali konkretne mjere i postignuća na zaštiti, očuvanju i restauraciji kulturnog nasljeđa.

Predstavnicima EP distribuirana je prezentacija koja sadrži informacije o politikama, mjerama i postignućima Bosne i Hercegovine u ovoj oblasti, koja je pripremljena u saradnji sa Komisijom za očuvanje nacionalnih spomenika. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću