MENI
19.11.2018

Član Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u IPU Predrag Kožul na Seminaru o realizaciji ciljeva održivog razvoja

Član Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Interparlamentarnoj uniji (IPU) Predrag Kožul učestvovat će na Seminaru o parlamentarnoj saradnji s ciljem realizacije ciljeva održivog razvoja, koji će se od 20. do 22. novembra održati u Jerusalimu.

Cilj seminara, kojeg zajednički organiziraju Kneset Izraela i Interparlamentarna unija (IPU), jeste da parlamentarcima omogući da podijele iskustva i uključe se u sveobuhvatne rasprave o ulaganju u infrastrukturu i tehnološke inovacije s ciljem ispunjavanja ciljeva održivog razvoja.

Kroz ukupno četiri sesije parlamentarci će biti upoznati sa programom održivog razvoja, projektima realizacije ciljeva održivog razvoja putem promocije nauke, tehnologije i inovacija, kao i sa rezultatima koje su postigli parlamenti u vezi sa provođenjem ciljeva održivog razvoja.

Kako su organizatori najavili, seminaru će prisustvovati parlamentarci iz oko 60 država članica IPU-ove geopolitičke grupe 12 +, kao i država jugoistočne Evrope i istočne Azije. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću