MENI
14.11.2018

Član Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u PSOSCE-a Halid Genjac u Madridu na međunarodnoj konferenciji na visokom nivou o žrtvama terorizma

Član Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini OSCE-a (PSOSCE) Halid Genjac učestvovat će, na poziv Senata Španije, na međunarodnoj konferenciji na visokom nivou o žrtvama terorizma, koja će se 15. i 16. novembra ove godine održati u Madridu.

Tokom konferencije, koju Senat Španije organizira uz podršku PSOSCE-a, bit će odata počast žrtvama terorizma u Španiji i u cijelom svijetu, te pružena snažna podrška udruženjima porodica žrtava terorističkih napada.

Kroz obraćanja zvaničnika Senata Španije, PSOSCE-a, članova Ad–hoc komiteta PSOSCE-a za suzbijanje terorizma, te predstavnika policije i udruženja porodica žrtava terorizma iz Španije, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Rusije, Turske, Velike Britanije, Belgije, Maroka i Izraela, učesnici konferencije razmijenit će iskustva zemalja članica OSCE-a i posebno Španije u borbi protiv terorizma.

Programom konferencije predviđena je i posjeta Memorijalnom centru za policajce poginule u terorističkim napadima u Španiji. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću