MENI
13.11.2018

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Šefik Džaferović razgovarao sa direktoricom Ureda za južno i centralnoevropske poslove pri Birou za evropske i euroazijske poslove State departmenta SAD

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas sa direktoricom Ureda za južno i centralnoevropske poslove pri Birou za evropske i euroazijske poslove State departmenta SAD Susan K. Falatko.

Gospođa Falatko, u čijoj pratnji je bila i zamjenica šefa Misije Ambasade SAD u našoj zemlji Ellen Germain, ovom prilikom istaknula je da Sjedinjene Američke Države ostaju snažno posvećene Bosni i Hercegovini, njenom teritorijalnom integritetu i suverenitetu te euroatlantskom putu. Ona je također dodala da SAD smatraju da fokus novih vlasti u BiH treba biti na realizaciji sveobuhvatnih reformi bitnih za stabilnu budućnost Bosne i Hercegovine.

Zamjenik predsjedavajućeg i novoizabrani član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović saglasio se sa potrebom brzog formiranja vlasti. On je kazao da je Bosni i Hercegovini potrebna programska, stabilna i efikasna parlamentarna većina koja će na svim nivoima vlasti imati kapacitet da BiH snažno pokrene naprijed. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću