MENI
26.10.2018

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović u Johanesburgu na Desetoj međunarodnoj konferenciji ombudsmena za oružane snage

Parlamentarni vojni povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović učestvovat će na Desetoj međunarodnoj konferenciji ombudsmena za oružane snage, koja će se od 29. do 31. oktobra ove godine održati u Johanesburgu.

Tokom konferencije, koju zajednički organiziraju Ured ombudsmena za oružane snage Južnoafričke Republike i Ženevski centar za kontrolu oružanih snaga (DCAF), razgovarat će se o brojnim pitanjima iz nadležnosti i redovnih aktivnosti ombudsmena za oružane snage iz cijelog svijeta.

Posebno će se analizirati pozitivne prakse i rezultati ovih institucija u pogledu zaštite ljudskih prava pripadnika oružanih snaga.

Šiljegović će tokom konferencije imati radne sastanke sa kolegama iz zemalja regiona Zapadnog Balkana, kao i sa ombudsmenima za oružane snage Savezne Republike Njemačke, Austrije i Norveške. Na marginama konferencije Šiljegović će se sastati i sa direktorom DCAF-a ambasadorom Thomasom Guerberom. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću