MENI
25.10.2018

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini SEECP na 37. sesiji Baltičke skupštine

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i zamjenik predsjedavajućeg Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSSEECP) Bariša Čolak i članica Delegacije PSBiH u PSSEECP Hanka Vajzović učestvovat će na 37. sesiji Baltičke skupštine, koja će se 26. oktobra održati u glavnom gradu Litvanije Vilniusu.

Čolak i Vajzović, koji će u Vilniusu zastupati BiH kao zemlju predsjedavajuću SEECP-om, na ovaj skup parlamentaraca putuju na poziv predsjednika Baltičke skupštine Valerijusa Simulika.

Kako je najavljeno, u okviru održavanja 37. sesije Baltičke skupštine, bit će razgovarano o regionalnoj sigurnosnoj strategiji baltičkih zemalja i o zajedničkom regionalnom tržištu plina i električne energije baltičkih zemalja.

Tokom 37. sesije Baltičke skupštine predviđeno je da se obavi rasprava i o razvoju željeznice Baltica, te o fondaciji Fonda za baltičku kulturu kao katalizatoru prekogranične kulturne saradnje baltičkih država. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću