MENI
17.9.2018

Parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović primio u nastupnu posjetu vojnog atašea SR Njemačke u BiH

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović primio je danas u Sarajevu u nastupnu posjetu vojnog atašea Savezne Republike Njemačke u BiH pukovnika Kai – Uwea Näpela.

Tokom sastanka Šiljegović je upoznao pukovnika Näpela s nadležnostima i aktivnostima Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika BiH. Naglašeni su pozitivni efekti terenskih posjeta parlamentarnog vojnog povjerenika jedinicama i komandama Oružanih snaga BiH (OSBiH), posebno u pogledu zaštite ljudskih prava i osnovnih sloboda pripadnika OSBiH.

Povjerenik Šiljegović apostrofirao je i kvalitetnu saradnju Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika BiH sa Zajedničkom komisijom za odbranu i sigurnost BiH.

Tokom razgovora zajednički je naglašena činjenica da je institucija parlamentarnog vojnog povjerenika BiH uspostavljena po modelu i uz neposredni angažman i podršku Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika Savezne Republike Njemačke. Ocijenivši da se ovaj model uspostavljanja Ureda vojnog povjerenika u Parlamentarnoj skupštini BiH u praksi pokazao izuzetno dobrim, sagovornici su dogovorili konkretne oblike zajedničkih aktivnosti i saradnje u narednom periodu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću