MENI
3.9.2018

Održana 52. sjednica Ustavnopravne komisije Doma naroda

Na 52. sjednici Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržan je, sa pet usvojenih amandmana, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač delegat Halid Genjac.

Utvrđena je usaglašenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH Prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH.

Nakon što je konstatirano da su predlagači povukli prijedlog zakona, članovi Komisije nisu se izjašnjavali o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o krivičnom postupku BiH, čiji su predlagači delegati iz Kluba hrvatskog naroda Ljilja Zovko, Bariša Čolak, Zdenka Džambas i Mario Karamatić.

S dnevnog reda sjednice Ustavnopravne komisije Doma naroda skinut je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o deminiranju BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

S dnevnog reda sjednice skinuti su i Izvještaj o zaštiti ličnih podataka u BiH za 2017. godinu, čiji je podnosilac Agencija za zaštitu ličnih podataka u BiH, kao i Informacija o radu Tužilaštva BiH za 2017. godinu, čiji je podnosilac Tužilaštvo BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću