MENI
25.7.2018

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić uputio predsjedniku Parlamenta Grčke telegram saučešća

Povodom tragedije u kojoj je u Grčkoj živote izgubio veliki broj građana, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mladen Bosić predsjedniku Parlamenta Grčke Nikolasu Voutsisu uputio je telegram saučešća sljedećeg sadržaja (slijedi tekst):

"Veoma nas je potresla vijest o stradanju građana vaše zemlјe u nezapamćenim požarima koji su pogodili mnoga mjesta u okolini glavnog grada Atine.

Koristim priliku da Vama, narodu prijatelјske Grčke i posebno porodicama nastradalih, u ime Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i svoje lično ime, uputim izraze najdublјeg saučešća.

Iskreno i duboko saosjećamo sa svima onima koji su u ovoj katastrofi izgubili svoje najmilije, a povrijeđenima koji se liječe od poslјedica zadobijenih u ovoj vatrenoj stihiji želimo brzi oporavak.

Molim Vas, gospodine predsjedniče, da u ovim teškim trenucima primite izraze iskrene podrške", ističe se u telegramu predsjedavajućeg Mladena Bosića. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću