MENI
18.7.2018

Član Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Mirsad Isaković u Tbilisiju razgovarao sa šeficom Odjela za međunarodni porez Ministarstva finansija Gruzije

Član Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Mirsad Isaković sastao se danas u Tbilisiju, na marginama Konferencije na visokom nivou o međunarodnoj saradnji u poreskim pitanjima, sa šeficom Odjela za međunarodni porez Ministarstva finansija Gruzije Mari Khurtsidze.

Tokom razgovora zajednički je konstatirano da su odnosi Bosne i Hercegovine i Gruzije prijateljski, što, kako je rečeno, otvara široke mogućnosti razvijanja saradnje, posebno na ekonomskom planu. S tim u vezi, sagovornici su se saglasili da je potrebno okončati razgovore i što prije potpisati i ratificirati Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između BiH i Gruzije.

Isaković se tokom drugog dana zasjedanja obratio učesnicima Konferencije, koje je upoznao sa nadležnostima i radom Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH, kao i sa načinima ubiranja direktnih i indirektnih poreza, koji, kako je naveo, čine 80 odsto sredstava u budžetima institucija u Bosni i Hercegovini.

U svom obraćanju Isaković je izrazio nadu da će naša zemlja postati punopravna članica Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), što bi, kako je rekao, doprinijelo transparentnijem trošenju javnih sredstava u BiH. S tim u vezi, Isaković je pozdravio održavanje ovakvih međunarodnih konferencija koje, ocijenio je, doprinose uspostavljanju bolje saradnje i razmjene iskustava i podataka o poslovanju preduzeća iz BiH, kao i iz zemalja Evrope i centralne Azije. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću