MENI
16.7.2018

Član Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Mirsad Isaković u Tbilisiju na Regionalnoj konferenciji o međunarodnoj saradnji u poreskim pitanjima

Član Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mirsad Isaković učestvovat će na Regionalnoj konferenciji na visokom nivou o međunarodnoj saradnji u poreskim pitanjima, koja će se 17. i 18. jula održati u glavnom gradu Gruzije Tbilisiju.

Cilj skupa, kojeg organiziraju Parlament i Ministarstvo finansija Gruzije, u saradnji sa Organizacijom za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) i Globalnim forumom o transparentnosti i razmjeni informacija u poreske svrhe, jeste razmjena informacija i iskustava o poreskim pitanjima, jačanje međunarodne saradnje u ovoj oblasti, kao i utvrđivanje zajedničkih aktivnosti u pravcu poboljšanja efikasnosti poreskih sistema u državama Evrope i centralne Azije.

Tokom dvodnevne konferencije razgovarat će se o pojačanoj međunarodnoj saradnji u borbi protiv utaje i izbjegavanja poreza, o pitanju smanjivanja poreske osnovice i prijenosa dobiti, kao i o poreskoj transparentnosti i razmjeni informacija u ovoj oblasti. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću