MENI
12.7.2018

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH učestvuje na Trećem sastanku predstavnika parlamenata zemalja srednje i istočne Evrope u Varšavi

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Sead Kadić i poslanik u Predstavničkom domu PSBiH Predrag Kožul učestvuju na Trećem sastanku predstavnika parlamenata zemalja srednje i istočne Evrope, koji je danas počeo u Varšavi.

Na godišnjem susretu predsjednika i predstavnika parlamenata zemalja srednje i istočne Evrope, kojeg zajednički organiziraju Senat i Sejm Republike Poljske, razgovara se o jačanju međuparlamentarne saradnje i rastućoj ulozi parlamentarne demokratije u savremenim međunarodnim odnosima.

Učesnici sastanka u Varšavi razmatraju i ulogu parlamenata u provođenju ciljeva održivog razvoja, kao i u oblikovanju migracione politike u Evropi.

Učesnici sastanka sutra će prisustvovati obilježavanju 550 godina parlamentarizma u Poljskoj i stogodišnjice nezavisnosti ove države, kao i svečanoj sjednici oba doma Parlamenta Republike Poljske. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću