MENI
11.7.2018

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH u Varšavi na Trećem sastanku predstavnika parlamenata zemalja srednje i istočne Evrope

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Sead Kadić i poslanik u Predstavničkom domu PSBiH Predrag Kožul učestvovat će na Trećem sastanku predstavnika parlamenata zemalja srednje i istočne Evrope, koji će se 12. jula održati u Varšavi.

Tokom ovog skupa kojeg zajednički organiziraju Senat i Sejm Republike Poljske, razgovarat će se o jačanju međuparlamentarne saradnje i rastućoj ulozi parlamentarne demokratije u savremenim međunarodnim odnosima.

Učesnici sastanka u Varšavi razmotrit će i ulogu parlamenata u provođenu ciljeva održivog razvoja, kao i u oblikovanju migracione politike u Evropi. Jedna od tema sastanka bit će i mogućnost formiranja parlamentarne skupštine zemalja centralne i istočne Evrope, novog multilateralnog projekta regionalne saradnje između evropskih država.

Učesnici sastanka prisustvovat će i svečanostima povodom obilježavanja 550 godina parlamentarizma u Poljskoj i stogodišnjice nezavisnosti ove države. Svečana sjednica oba doma Parlamenta Republike Poljske bit će održana 13. jula u Varšavi. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću