MENI
11.7.2018

Predsjedavajući Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Mediterana Šemsudin Mehmedović na konferenciji o funkcioniranju WTO

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM) Šemsudin Mehmedović učestvovat će na Parlamentarnoj konferenciji na visokom nivou o funkcioniranju primjeni pravila i funkcioniranju Svjetske trgovinske organizacije u regiji Mediterana, koja će se 12. i 13. jula održati u Beogradu.

Učesnici dvodnevne konferencije, koju zajednički organiziraju WTO i PAM, bit će upoznati sa pravilima i načinom funkcioniranja WTO, kao i sa sadržajem multilateralnih trgovinskih propisa WTO i utjecajem tih propisa na privredu država mediteranske regije.

Jedna od tema diskusije bit će i integracije država Zapadnog Balkana i mogućnost stvaranja jedinstvenog ekonomskog prostora u ovoj regiji.

Gospodin Mehmedović obratit će se učesnicima konferencije i upoznati ih sa pregovorima Bosne i Hercegovine za punopravno članstvo u WTO. Očekuje se da bi naša zemlja do kraja ove godine mogla okončati pregovore i postati punopravna članica WTO. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću