MENI
22.6.2018

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Sifet Podžić i njegov zamjenik Borislav Bojić u Skoplju na godišnjem regionalnom sastanku parlamentarnih komisija za odbranu i sigurnost zemalja jugoistočne Evrope

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić i njegov zamjenik Borislav Bojić učestvovat će na godišnjem regionalnom sastanku predstavnika parlamentarnih komisija za odbranu i sigurnost zemalja jugoistočne Evrope, koji će se 25. i 26. juna održati u Skoplju.

Tokom sastanka predviđeno je da se razgovara o aktuelnim sigurnosnim izazovima u regionu, te o pozitivnim praksama u parlamentarnom nadzoru sektora odbrane i sigurnosti.

Tokom dvodnevnog sastanka u Skoplju bit će riječi i o angažiranju oružanih snaga zemalja regiona u misijama koje nisu vojnog karaktera, posebno u vezi sa pomoći civilnom stanovništvu zahvaćenom elementarnim nepogodama, kao i u vezi sa suočavanjem sa rastućom migrantskom krizom.

Osim delegacije iz naše zemlje, u radu sastanka učestvovat će i predstavnici parlamentarnih komisija za odbranu i sigurnost Albanije, Bugarske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Rumunije, Turske, kao i predstavnici jednog broja međunarodnih organizacija među kojima je ženevski DCAF, Regionalni centar za sigurnosnu saradnju, predstavnici Misije OSCE-a u Makedoniji, kao i predstavnici NATO-a. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću