MENI
13.6.2018.

Замјеник предсједавајућег Комисије за спољну и трговинску политику, царине, саобраћај и комуникације Дома народа Марио Караматић на Интерпарламентарној конференцији о слободи говора и медијским слободама у Прагу

Замјеник предсједавајућег Комисије за спољну и трговинску политику, царине, саобраћај и комуникације Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Марио Караматић учествоваће на Интерпарламентарној конференцији представника парламената држава у процесу приступања Европској унији и Европског парламента посвећеној подршци слободи говора и медијским слободама, која ће се 14. и 15. јуна ове године одржати у Прагу.

На Конференцији, коју организују Директорат Европског парламента за демократску подршку и Доњи дом Парламента Чешке Републике, расправљаће се о улози медија у политичким дискусијама, као и о питањима транспарентности власништва и регулације медија.

Током дводневног скупа парламентараца у Прагу биће ријечи и о поступању са лажним вијестима и дезинформацијама, о примјени закона о заштити од клевете, о обезбјеђењу заштите новинара и звиждача, као и о улози цивилног друштва као извору информација и подршци политичким реформама.

Очекује се да ће се учесницима Интерпарламентарне конференције у Прагу обратити предсједавајући Доњег дома Парламента Чешке Републике Radek Vondraček, као и представник ОЕБС-а за слободу медија Harlem Desir. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу