MENI
13.6.2018.

Zamjenik predsjedatelja Povjerenstva za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i veze Doma naroda Mario Karamatić na Interparlamentarnoj konferenciji o slobodi govora i medijskim slobodama u Pragu

Zamjenik predsjedatelja Povjerenstva za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i veze Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mario Karamatić sudjelovat će na Interparlamentarnoj konferenciji predstavnika parlamenata država u procesu pristupanja Europskoj uniji i Europskog parlamenta posvećenoj potpori slobodi govora i medijskim slobodama, koja će se 14. i 15. lipnja ove godine održati u Pragu.

Na Konferenciji, koju organiziraju Direktorat Europskog parlamenta za demokratsku potporu i Donji dom Parlamenta Češke Republike, raspravljat će se o ulozi medija u političkim diskusijama, kao i o pitanjima transparentnosti vlasništva i regulacije medija.

Tijekom dvodnevnog skupa parlamentaraca u Pragu bit će riječi i o postupanju sa lažnim vijestima i dezinformacijama, o primjeni zakona o zaštiti od klevete, o osiguranju zaštite novinara i zviždača, kao i o ulozi civilnog društva kao izvoru informacija i podršci političkim reformama.

Očekuje se da će se sudionicima Interparlamentarne konferencije u Pragu obratiti predsjedatelj Donjeg doma Parlamenta Češke Republike Radek Vondraček, kao i predstavnik OESS-a za slobodu medija Harlem Desir. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću