MENI
13.6.2018

Zamjenik predsjedavajućeg Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Mario Karamatić na Interparlamentarnoj konferenciji o slobodi govora i medijskim slobodama u Pragu

Zamjenik predsjedavajućeg Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mario Karamatić učestvovat će na Interparlamentarnoj konferenciji predstavnika parlamenata država u procesu pristupanja Evropskoj uniji i Evropskog parlamenta posvećenoj podršci slobodi govora i medijskim slobodama, koja će se 14. i 15. juna ove godine održati u Pragu.

Na Konferenciji, koju organiziraju Direktorat Evropskog parlamenta za demokratsku podršku i Donji dom Parlamenta Češke Republike, raspravljat će se o ulozi medija u političkim diskusijama, kao i o pitanjima transparentnosti vlasništva i regulacije medija.

Tokom dvodnevnog skupa parlamentaraca u Pragu bit će riječi i o postupanju sa lažnim vijestima i dezinformacijama, o primjeni zakona o zaštiti od klevete, o osiguranju zaštite novinara i zviždača, kao i o ulozi civilnog društva kao izvoru informacija i podršci političkim reformama.

Očekuje se da će se učesnicima Interparlamentarne konferencije u Pragu obratiti predsjedavajući Donjeg doma Parlamenta Češke Republike Radek Vondraček, kao i predstavnik OSCE-a za slobodu medija Harlem Desir. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću