MENI
15.6.2018

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije u Sofiji na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nikola Lovrinović i član te Komisije Halid Genjac učestvovat će na plenarnom zasjedanju predsjedavajućih komiteta za evropske poslove parlamenata država članica Evropske unije (COSAC), koje će se, u okviru bugarskog predsjedavanja Evropskom unijom, održati od 17. do 19. juna u Sofiji.

Tokom plenarnog zasjedanja COSAC-a, koje je podijeljeno u četiri sesije, bit će razmotrena dostignuća bugarskog predsjedavanja Vijećem Evropske unije. Kako su organizatori najavili, razgovarat će se i o procesu evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana, kao i o novim podsticajima politici proširenja Evropske unije.

Trodnevno zasjedanje COSAC-a otvorit će predsjednica Narodne skupštine Republike Bugarske Tsveta Karayancheva, a učesnike zasjedanja pozdravit će i predsjednik Republike Bugarske Rumen Radev, kao i potpredsjednica Evropskog parlamenta Mairead McGuinness. U okviru sesije o dostignućima bugarskog predsjedavanja Vijećem Evropske unije glavni uvodničar bit će bugarski premijer Boyko Borissov. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću