MENI
23.5.2018

Članovi Delegacije PSBiH u PSOSCE-a na 26. ekonomskom i ekološkom forumu OSCE-a u Veneciji

Predsjedavajuća Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (PSOSCE) Aleksandra Pandurević i njen zamjenik Bariša Čolak učestvovat će na 26. ekonomskom i ekološkom forumu OSCE-a, koji će se 24. i 25. maja održati u Veneciji.

Tokom dvodnevnog skupa, kroz pet sesija, parlamentarci iz zemalja članica OSCE-a raspravljat će o temi „Promoviranje ekonomskog napretka i sigurnosti u oblasti OSCE-a putem inovacija, razvoja ljudskih resursa i dobrog javnog i korporativnog upravljanja“.

Kako su organizatori najavili, tokom foruma bit će riječi i o politikama ulaganja i promociji povoljne poslovne klime za ubrzanje ekonomskog rasta u eri digitalizacije. Posebno će biti razmotren utjecaj digitalizacije na investicije i ekonomske odnose, a razgovarat će se i o inovativnim oblicima preduzetništva.

U okviru sesija vodit će se dijalog i o razvoju ljudskih resursa, koji, kako organizatori ocjenjuju, predstavljаju suštinski faktor ekonomske sigurnosti, rasta, razvoja i konkurentnosti. S tim u vezi, bit će razmotren utjecaj demografskih prilika na ekonomsku produktivnost i rast.

Organizatori su najavili da će se razgovarati i o izgradnji znanja, vještina i kompetencija u digitalnoj eri, kao i o promoviranju sigurnosti putem socijalne jednakosti.

Učesnici OSCE-ovog foruma u Veneciji razgovarat će i o jačanju dobrog javnog i korporativnog upravljanja putem principa transparentnosti i odgovornosti. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću