MENI
22.5.2018

Predsjedavajući Doma naroda Ognjen Tadić i predsjedavajući Predstavničkog doma Mladen Bosić na Međunarodnom poslovnom forumu u Sankt Petersburgu

Predsjedavajući Doma naroda i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjen Tadić i Mladen Bosić učestvovat će u radu Međunarodnog ekonomskog foruma (SPIEF), jednoj od najprestižnijih poslovnih manifestacija, koja će od 24. do 26. maja ove godine biti održana u Sankt Peterburgu.

O značaju ovog skupa koji mnogi nazivaju i ruskim Davosom, svjedoći činjenica da će ključni događaj, plenarnu sjednicu, SPIEF-a otvoriti predsjednik Rusije Vladimir Putin zajedno sa francuskim kolegom Emmanuelom Macronom i japanskim premijerom Shinzo Abeom. Osim toga, uz predsjednike država i vlada, na SPIEF-u će učestvovati brojni predstavnici diplomatskog kora, finansijske i akademske elite i biznis zajednice iz cijelog svijeta.

Kako je najavljeno, ključna tema SPIEF2018 je ''Izgradnja ekonomije povjerenja'', u okviru koje će učesnici i gosti foruma iz cijelog svijeta moći da diskutirati o najvećim izazovima sa kojima se globalna poslovna zajednica susreće danas, kao i da identificiraju potencijale ekonomskog rasta.

Programom Foruma je, do sada, predviđeno više od 90 događaja, kao što su radionice, panel diskusije, poslovni dijalozi, tematski radni doručci, televizijske debate, itd.

Svi događaji su raspoređeni u četiri tematske cjeline - Globalna ekonomija u eri promjena, Mobiliranje potencijala rasta Rusije, Ljudski kapital u digitalnoj ekonomiji i Tehnologija za liderstvo.

Na "ruskom Davosu" predstavnici vlada i poslovne zajednice će naročito razgovarati o antimonopolskim propisima u okviru digitalne ekonomije, o razvoju vještina i stručnosti i budućnost tržišta rada, te sigurnosti informacija u kontekstu globalizacije. (kraj)

 

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću