MENI
11.5.2018

Zamjenik predsjedavajuće Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Centralnoevropske inicijative Fehim Škaljić na sastanku Parlamentarnog komiteta CEI-a

Zamjenik predsjedavajuće Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Centraevropske inicijative (PSCEI) Fehim Škaljić učestvovat će na sastanku Parlamentarnog komimeta CEI-a koji će se, na temu „Održivi turizam“, 14. maja ove godine održati u Zagrebu.

Kako je najavljeno, učesnici će razgovarati o tome kako državni parlamenti i vlade mogu doprinijeti jačanju međusektorske saradnje i predlaganja zakonodavnih inicijativa u oblasti turizma.

Također, na sastanku će biti riječi i o regionalnoj saradnji kao ključnoj ulozi u razvoju turizma, s naglaskom na prednosti u procesu pregovora o članstvu u Evropskoj uniji (EU), kao i na prednosti članstva u EU u pogledu lakših pristupa fondovima i zajedničkom tržištu u oblasti turizma.

Na sastanku će biti predstavljene kandidature za predsjedavanje Komitetom za ekonomske poslove PSCEI-a i Komitetom za kulturu PSCEI-a. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću