MENI
25.4.2018

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić razgovarao sa nerezidentnim ambasadorom Meksika za BiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjen Tadić razgovarao je danas sa nerezidentnim ambasadorom Meksika za Bosnu i Hercegovinu Markom Antonijem Garcia Blankom.

Istaknuvši da zemlja iz koje dolazi danas predstavlja 12. ekonomiju svijeta, ambasador Meksika izrazio je očekivanje da će u skoroj budućnosti u našoj zemlji početi da djeluje počasni konzulat koji će pomoći da se brže uspostavljaju privredne veze između naše dvije zemlje. Istovremeno, ambasador Blanko koji je prisustvovao i Sarajevo Biznis forumu i predsjedavajući Tadić saglasili su se da u vrijeme napretka informacionih tehnologija nema mjesta predrasudama o prostornoj udaljenosti kao brani za uspješnu privrednu saradnju dvije prijateljske zemlje. Zajednički je ocijenjeno i da polako gube smisao ocjene o problemima privredne saradnje između malih i velikih te da kvalitetne poslovne veze ne može ometati to što je Meksiko prostorno neuporedivo veći od Bosne i Hercegovine i što ima 30 i više puta stanovnika.

Predsjedavajući Tadić predstavio je danas ambasadoru Meksika svoje viđenje aktuelnog trenutka Bosne i Hercegovine, osvrnuvši se pri tome posebno na nastojanja da se kvalitetno pripreme i realiziraju jesenji opći izbori. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću