MENI
24.4.2018

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović razgovarao sa nerezidentnom ambasadoricom Kraljevine Maroko za Bosnu i Hercegovinu

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović susreo se danas sa nerezidentnom ambasadoricom Kraljevine Maroko za Bosnu i Hercegovinu Nour El Houda Marrakchi.

Tokom razgovora je ocijenjeno da su politički, ekonomski i kulturni odnosi BiH i Maroka na vrlo visokom nivou i da ih ne opterećuju bilo kakva međusobno otvorena i nerazjašnjena pitanja. Ti odnosi bazirani su na međusobnom uvažavanju te poštivanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta dvije zemlje a istovremeno, konstatirano je da bi bilo bitno ubrzati rad na međudržavnim sporazumima kako bi se prostor za saradnju i dodatno proširio.

Ekonomska saradnja između BiH i Maroka ima dugu tradiciju, međutim danas je istaknuto, da ona svakako nije na zadovoljavajućem nivou i da je nužno iskoristiti svaku priliku da se obim robne razmjene podigne na znatno viši nivo.

Za saradnju između parlamenata Maroka i BiH rečeno je da je kvalitetna i na bilateralnom i na multilateralnom planu ali da bi je trebalo unaprijediti kako na nivou parlamentarnih grupa prijateljstva i parlamentarnih radnih tijela tako i na najvišem nivou. (kraj)   


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću