MENI
23.4.2018

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH na sastanku Parlamentarnog foruma Energetske zajednice u Briselu

Članovi Parlamentarnog foruma Energetske zajednice Predrag Kožul i Ljilja Zovko predstavljat će Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine na sastanku Parlamentarnog foruma Energetske zajednice, koji će se 24. aprila održati u Briselu.

Kako su najavili organizatori, sastanak će biti posvećen razvoju obnovljivih izvora energije u zemljama članicama Energetske zajednice.

Učesnicima sastanka obratit će se predsjedavajući Odbora za industriju, istraživanje i energetiku Evropskog parlamenta Jerzy Buzek, predsjednik Odbora za ekonomiju Parlamenta Makedonije i predsjedavajući Parlamentarnog foruma Energetske zajednice Goran Milevski, nakon čega će direktor Sekretarijata Enegetske zajednice Janez Kopač prezentirati aktuelno stanje obnovljive energije u zemljama članicama Enegetske zajednice.

Učesnici sastanka u Briselu usvojit će i Zajedničku izjavu u kojoj će parlamentarci pozdraviti i podržati djelovanje Energetske zajednice na uspostavljanju otvorenih i međusobno povezanih tržišta koja favoriziraju korištenje obnovljivih izvora energije. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću