MENI
20.4.2018

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope na Drugom dijelu redovnog zasjedanja PSVE-a

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Senad Šepić i članovi Delegacije Milica Marković i Damir Arnaut učestvovat će na Drugom dijelu redovnog zasjedanja PSVE-a, koje će se od od 23. do 27. aprila ove godine održati u Strazburu.

Kako je najavljeno, na zasjedanju u Strazburu raspravljat će se o porastu antisemitizma, islamofobije i ksenofobije u Evropi i prijetnji evropskim vrijednostima, o finansiranju terorističke grupe ISIL, kao i o provođenju izbora za predsjednika Ruske Federacije na Krimu.

Najavljeno je da će se razgovarati i o provođenju Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama, o zaštiti uredničkog integriteta i statusu novinara u Evropi, o budućim izazovima u Evropi u vezi s rješavanjem humanitarnih potreba interno raseljenih lica, kao i o ulozi Vijeća Evrope u vezi sa situacijom u Libiji.

Učesnici će, prema najavi, voditi raspravu i o pravnim izazovima u vezi sa hibridnim ratovima, o borbi protiv organiziranog kriminala kroz olakšavanje konfiskacije nezakonito stečenih dobara, kao i o integriranju, osnaživanju i zaštiti djece migranata kroz obavezno obrazovanje. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću