MENI
12.4.2018

Članovi Grupe prijateljstva za Srednju i Istočnu Evropu PSBiH Predrag Kožul i Mario Karamatić razgovarali u Bakuu sa delegacijom Parlamenta Republike Azerbejdžan

Zamjenik predsjedavajućeg Grupe prijateljstva za Srednju i Istočnu Evropu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Predrag Kožul i član te Grupe prijateljstva Mario Karamatić razgovarali su danas u Bakuu sa potpredsjednikom Parlamenta Republike Azerbejdžan Valehom Alasgarovom i predsjedavajućim Grupe prijateljstva Azerbejdžan – BiH Chingizom Ganizadeom o mogućnostima unapređenja političkih i ekonomskih odnosa dvije prijateljske zemlje.

Tokom razgovora zajednički je konstatirano da odnosi BiH i Azerbejdžana svake godine postaju sadržajniji, kako na političkom tako i na ekonomskom planu. Izraženo je očekivanje da će češći susreti parlamentaraca, kao i najavljena razmjena posjeta na najvišem nivou, značajno doprinijeti daljem razvoju bilateralnih odnosa, povećanju ulaganja azerbejdžanskih privrednika u BiH, kao i uvećanju obima vanjskotrgovinske razmjene između dvije zemlje.

Kožul i Karamatić, koji su na poziv Parlamenta Azerbejdžana bili dio međunarodne posmatračke misije za predsjedničke izbore u toj zemlji, zahvalili su se domaćinima na pozivu, te istaknuli da su izbori, na kojima je za predsjednika Azerbejdžana ponovo izabran gospodin Ilham Aliyev, protekli u demokratskoj atmosferi. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću