MENI
12.4.2018

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH na Interparlamentarnoj konferenciji na temu „Instrumenti pretpristupne podrške za ruralni razvoj: naučene lekcije i buduće perspektive“

Predsjedavajući Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Šemsudin Mehmedović, zamjenik predsjedavajućeg Komisije Nenad Lalić i zamjenik predsjedavajućeg Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda PSBiH Sead Kadić učestvovat će na Interparlamentarnoj konferenciji koja će se, na temu „Instrumenti pretpristupne podrške za ruralni razvoj (IPARD): naučene lekcije i buduće perspektive“, održati 13. aprila ove godine u Beogradu.

Kako je najavljeno, učesnici Konferencije razgovarat će o IPARD-u u pretpristupnom regionu, IPARD-u u kontekstu pristupa Evropskoj uniji, kao i o dobrom upravljanju i pojednostavljivanju provođenja IPARD-a.

Tokom Konferencije bit će riječi i o ulozi IPARD-a u razvoju ruralne ekonomije u pretpristupnim zemljama, te o budućnosti zajedničke poljoprivredne politike.

Interparlamentarnu konferenciju, kojoj će prisustvovati članovi Evropskog parlamenta i parlamenata pretpristupnih zemalja, organizira Grupa za podršku demokratiji i koordinaciji izbora (DEG) u saradnji sa komitetima Evropskog parlamenta za vanjske poslove (AFET) i poljoprivredu i razvoj (AGRI), te sa Narodnom skupštinom Republike Srbije. (kraj)

 

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću