MENI
15.3.2018

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić učestvuje na Regionalnom seminaru o strateškim komunikacijama i sigurnosti u 21. vijeku

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Bosne i Hercegovine Sifet Podžić učestvuje na Regionalnom seminaru o strateškim komunikacijama i sigurnosti u 21. vijeku, koji se u organizaciji Ministarstva odbrane BiH, Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH (OSBiH) i Centra za obuku za operacije podrške miru (PSOTC), te uz saradnju sa Centrom „George C. Marshall“, održava u Domu OSBiH u Sarajevu.

Cilj Seminara, namijenjenog za djelatnike operativnog i strateškog nivoa iz zemalja Zapadnog Balkana koji rade ili će biti uključeni u poslove strateškog komuniciranja, jeste razmjena iskustava u oblasti razvoja i provođenja strateškog komuniciranja u oblasti sigurnosti.

Učesnicima Seminara obratili su se zamjenik ministra odbrane BiH Sead Jusić, komadant PSOTC-a brigadir Edin Bajramović, zamjenik šefa misije Ambasade SAD-a u BiH Paul Horowitz, zamjenik šefa misije Ambasade SR Njemačke u BiH Christian Sedat i direktor Programa u centralnoj i jugoistočnoj Evropi Evropskog centra za sigurnosne studije „George C. Marshall“ Matthew Rhodes.

Seminaru prisustvuje više od 40 učesnika iz Parlamentarne skupštine BiH, Ministarstva odbrane BiH i OSBiH, Ministarstva sigurnosti BiH, Ministarstva vanjskih poslova BiH, Obavještajno – sigurnosne agencije BiH, predstavnici Štaba NATO-a u BiH, EUFOR-a, OSCE-a, UNDP-a, kao i predstavnici zemalja Zapadnog Balkana iz Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Također, u radu Seminara učestvuju i brojni domaći i međunarodni predavači, među kojima su i profesori i eksperti iz oblasti strateškog komuniciranja i odnosa s javnošću. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću