MENI
13.3.2018

Članovi kolegija domova Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić i Šefik Džaferović primili u nastupnu posjetu ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata za BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Safet Softić i zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Šefik Džaferović primili su danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata za Bosnu i Hercegovinu Abdulsalama Hareba Obaida Alromaithia.

Tokom razgovora članovi rukovodstva domova PSBiH zahvalili su se za podršku koju su Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) pružali i pružaju BiH. Istovremeno, izraženo je uvjerenje da će intenzivnim radom biti dodatno unaprijeđeni vrlo dobri politički odnosi između dvije zemlje.

Za privrednu saradnju BiH i UAE ocijenjeno je da je u odnosu na potencijale prilično skromna i da treba ulagati napore kako bi se robna razmjena podigla na mnogo viši nivo. Ambasador Alromaithi koji našu zemlju diplomatski pokriva iz Crne Gore istaknuo je danas da će odmah po povratku u Podgoricu prionuti na posao kako bi pozvao sve velike investitore iz UAE da se bolje upoznaju sa tržištem Bosne i Hercegovine i njenim, kako je rekao, velikim potencijalima. U tom svijetlu, on je najavio da će privrednici iz njegove zemlje biti vrlo zastupljeni i imati kvalitetan nastup na predstojećem Sarajevo Business Forumu koji će biti održan krajem aprila ove godine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću