MENI
12.3.2018

Članovi Delegacije PSBiH u PSOSCE-a Aleksandra Pandurević i Halid Genjac u Bakuu na međunarodnoj konferenciji o podsticanju ekonomske saradnje i veza u oblasti kulture duž Puta svile

Predsjedavajuća Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (PSOSCE) Aleksandra Pandurević i njen zamjenik Halid Genjac učestvovat će 13. i 14. marta u Bakuu u radu međunarodne konferencije posvećene ulozi parlamentaraca u podsticanju ekonomske saradnje i veza u oblasti kulture duž Puta svile.

Konferencija, koju zajednički organiziraju Narodna skupština (Milli Mejlis) Republike Azerbejdžan i Grupa za podršku Putu svile PSOSCE-a, treba da podstakne održavanje i unapređenje ekonomske saradnje, političkog dijaloga i veza u oblasti kulture u državama šireg regiona OSCE-a.

Tokom plenarnog zasjedanja i tri panela učesnici konferencije razgovarat će o unapređenju međusobno korisne ekonomske saradnje i trgovinskih veza, o pojednostavljenju transportnih veza i logistike, kao i o izgradnji povjerenja, unapređenju dijaloga i razmjeni događaja iz oblasti kulture među državama članicama OSCE-a.

Kako su organizatori najavili, učesnicima konferencije tokom plenarnog zasjedanja obratit će se najviši zvaničnici Narodne skupštine i Vlade Republike Azerbejdžan, kao i PSOSCE-a. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću