MENI
23.2.2018

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH u Skoplju na Interparlamentarnoj konferenciji pod nazivom „Moć novca: budžetske nadležnosti i procedure Evropskog parlamenta“

Predsjedavajući Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Predrag Kožul, njegov zamjenik Salko Sokolović i predsjedavajuća Komisije za finansije i budžet Doma naroda PSBiH Ljilja Zovko i njen zamjenik Sifet Podžić učestvovat će na Interparlamentarnoj konferenciji pod nazivom „Moć novca: budžetske nadležnosti i procedure Evropskog parlamenta“, koja će se 26. februara ove godine održati u Skoplju.

Na Konferenciji, koju Evropski parlament organizira u saradnji s Parlamentom Republike Makedonije, razgovarat će se o ulozi Evropskog parlamenta u usvajanju budžeta Evropske unije (EU).

Bit će riječi i o tome kako se postižu kompromisi između institucija EU u procesu usvajanja budžeta, kao i o određivanju nacrta budžeta od Evropske komisije i ulozi Vijeća EU tokom donošenja budžeta EU.

Planirano je da učesnici Konferencije razgovaraju i o višegodišnjem finansijskom okviru i međuinstitucionalnim sporazumima koji se odnose na budžete, te o specijaliziranim uredima za budžet u nacionalnim parlamentima kao sredstvima pružanja ekspertize parlamentarcima. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću