MENI
20.2.2018

Predsjedavajuća Predstavničkog doma PSBiH Borjana Krišto sastala se sa šefom Odjela za politiku djelovanja i planiranje Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini

"Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto razgovarala je sa šefom Odjela za politiku djelovanja i planiranje Misije OSCE-a u BiH, gospodinom Joeri Maasom.

Na sastanku se razgovaralo o Zakonu o sukobu interesa u institucijama vlasti Bosne i Hercegovine, prednostima i nedostacima postojećeg Zakona, kao i o mogućim novim zakonskim rješenjima.

Predsjedavajuća Krišto istaknula je da na osnovu postojećeg Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti Bosne i Hercegovine funkcionira Komisija za odlučivanja o sukobu interesa koje donosi relevantne odluke. Što se tiče nekih novih zakonskih rješenja Krišto je naglasila da će se ona uvijek zalagati za sistemska i pravična zakonska rješenja.

Sagovornici su se složili da u svakom zakonskom rješenju koje se tiče sukoba interesa fokus treba biti na prevenciji a ne na represiji." saopćeno je iz Kabineta predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjane Krišto. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću