MENI
19.2.2018

Članovi rukovodstva oba doma Parlamentarne skupštine BiH razgovarali sa Delegacijom Odbora za vanjske poslove Hrvatskog sabora

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto, predsjedavajući Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić i njihovi zamjenici Šefik Džaferović i Bariša Čolak razgovarali su danas sa članovima Delegacije Odbora za vanjske poslove Hrvatskog sabora, koja na poziv Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma PSBiH boravi u dvodnevnoj posjeti našoj zemlji.

U razgovoru, u kom je učestvovala i predsjedavajuća Kluba poslanika Srpske demokratske stranke u Predstavničkom domu PSBiH Aleksandra Pandurević, razmotreno je stanje bilateralnih odnosa dvije zemlje, kao i pitanja regionalne saradnje i podrške Hrvatske na evropskom putu BiH.

Zajednički je konstatirano da postoje otvorena pitanja koja opterećuju odnose dvije zemlje, te naglašeno da su dobrosusjedski odnosi i zajednički interesi Bosne i Hercegovine i Hrvatske daleko značajniji od problema koje je moguće rješavati koristeći pozitivnu energiju u odnosima između državnih institucija.

Na sastanku je bilo riječi i o potrebi usvajanja izmjena Izbornog zakona BiH, uoči održavanja općih izbora u oktobru ove godine. 

Članovi rukovodstava oba doma PSBiH zahvalili su se gostima iz Hrvatske na pomoći i podršci koju ta zemlja pruža u procesu evropskih integracija BiH. S tim u vezi, naglašeno je da potpisani Ugovor o evropskom partnerstvu između Hrvatske i BiH predstavlja značajan mehanizam za konkretnu tehničku pomoć Hrvatske na putu naše zemlje ka Evropskoj uniji. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću