MENI
19.2.2018

Održana 61. sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma

Na 61. sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržana su načela Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač poslanica  Borjana Krišto. Usvojen je i zaključak kojim Komisija od Ministarstva odbrane BiH traži da, u najkraćem roku, dostavi informaciju o tome koje sve kategorije u Oružanim snagama BiH imaju određene dodatke na platu, u kojem iznosu i ko ih određuje.

Usvojen je Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: „Efikasnost priprema projekata reforme javne uprave u BiH“. Usvojen je i zaključak koji će biti upućen na izjašnjavanje Predstavničkom domu PSBiH, a kojim se od Ureda koordinatora za reformu javne uprave traži da u roku od šest mjeseci izvijesti Predstavnički dom PSBiH o planiranim i poduzetim aktivnostima na realizaciji preporuka iz Izvještaja, te da o tome obavijesti i Ured za reviziju institucija BiH.

Usvojen je Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: „Praćenje realiziranja preporuka revizije učinka“.

Komisija je primila k znanju Informaciju o raspodjeli i korištenju sredstava budžetske rezerve u periodu od januara do septembra 2017. godine.

Usvojen je Izvještaj o radu Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH za 2017. godinu. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću