MENI
15.2.2018

Održana 43. sjednica Komisije za saobraćaj i komunikacije

Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržala je na 43. sjednici u drugoj komisijskoj fazi Prijedlog zakona o dopunama Zakona o komunikacijama, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Usvojen je Orijentacioni radni plan Komisije za 2018. godinu.

Komisija je primila k znanju Informaciju i prijedloge mjera za uređenje tržišta elektronskih medija, koju su, na osnovu zaključka sa 41. sjednice Komisije, podnijeli Ministarstvo komunikacija i transporta BiH, Regulatorna agencija za komunikacije BiH i Konkurencijsko vijeće BiH. U vezi s ovom Informacijom, usvojen je zaključak kojim Komisija traži od svih institucija koje učestvuju u ovom procesu da učine sve iz svoje nadležnosti kako bi tržište elektronskih medija funkcioniralo u skladu sa važećim zakonskim propisima iz ove oblasti.

K znanju je primljen Izvještaj Interresorne radne grupe za analizu primjene Zakona o Javnom radio – televizijskom sistemu Bosne i Hercegovine.

Komisija je k znanju primila i Izvještaj sa sastanka Parlamentarnog plenuma Energetske zajednice i Prvog parlamentarnog foruma Jugoistočne Evrope o energetskoj efikasnosti i klimi, održanog u Beču 19. i 20. decembra 2017. godine. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću